11 definiții pentru feminism

din care

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

FEMINÍSM s. n. Mișcare socială care susține egalitatea în drepturi a femeii cu bărbatul în toate sferele de activitate. – Din fr. féminisme, rus. feminizm.

FEMINÍSM s. n. Mișcare socială care susține egalitatea în drepturi a femeii cu bărbatul în toate sferele de activitate. – Din fr. féminisme, rus. feminizm.

feminism sn [At: DA ms / Pl: ~e / E: fr féminisme, rs фемининзм] 1 Mișcare socială care urmărește obținerea egalității în drepturi a femeilor cu bărbații, în toate domeniile de activitate. 2 Doctrină care militează pentru emanciparea femeii și extinderea drepturilor ei. 3 (Med) Stare patologică la bărbat, caracterizată prin dezvoltarea trăsăturilor sexuale feminine.

FEMINÍSM s.n. 1. Mișcare socială care urmărește dobândirea egalității în drepturi a femeilor cu bărbații. ♦ Doctrină care propagă emanciparea femeii și extinderea drepturilor ei. 2. Stare patologică caracterizată prin dezvoltarea la bărbat a caracterelor sexuale feminine. [Cf. fr. féminisme].

FEMINÍSM1 s. n. mișcare socială care urmărește dobândirea egalității în drepturi a femeilor cu bărbații. (< fr. féminisme, rus. feminizm)

FEMINÍSM2 s. n. dezvoltarea la bărbat a caracterelor sexuale secundare feminine. (< fr. féminisme)

FEMINÍSM n. Curent politic în mișcarea socială care luptă pentru egalitatea în drepturi a femeilor cu bărbații în toate sferele de activitate. /<fr. féminisme

feminism n. tendența de a îmbunătăți starea socială a femeii, de a lărgi drepturile sale.

*feminízm n. Doctrina acordăriĭ de drepturĭ femeilor.

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

Intrare: feminism
substantiv neutru (N29)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • feminism
  • feminismul
  • feminismu‑
plural
genitiv-dativ singular
  • feminism
  • feminismului
plural
vocativ singular
plural
* forme elidate și forme verbale lungi – (arată)
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

feminismsubstantiv neutru

  • 1. Mișcare socială care susține egalitatea în drepturi a femeii cu bărbatul în toate sferele de activitate. DEX '09 DEX '98 DN
  • 2. Stare patologică caracterizată prin dezvoltarea la bărbat a caracterelor sexuale feminine. DN
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.