9 definiții pentru display

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

DISPLAY, display-uri, s. n. (Inform., Electron.) 1. Dispozitiv de vizualizare folosit ca periferic la calculatoare. 2. Afișaj optoelectronic care conține un grup de cifre, folosit la instrumentele de măsură. 3. Caracter tipografic sau literă tipografică aldină cursivă. [Pr.: -pléĭ] – Din engl. display.

display sni [At: DEX / P: ~pléi / E: eg display] (Inf; Elt) 1 Dispozitiv de vizualizare folosit ca periferic la calculatoare. 2 Afișaj optoelectronic care conține un grup de cifre, folosit la instrumentele de măsură. 3 Literă tipografică aldină cursivă.

DISPLAY, displayuri, s. n. (Inform., electron.) 1. Dispozitiv de vizualizare folosit ca periferic la calculatoare. 2. Afișaj optoelectronic care conține un grup de cifre, folosit la instrumentele de măsură. 3. Caracter tipografic sau literă tipografică aldină cursivă. [Pr.: -pléi] – Din engl. display.

DISPLAY [DÍS-PLEI] s. n. 1. terminal de ieșire al unui ordinator cu ajutorul căruia se pot vizualiza operațiile. 2. afișaj optoelectronic conținând un grup de cifre, la instrumentele de măsură. 3. caracter tipografic aldin cursiv. (< engl. display)

display s. n. (tehn.) ◊ „Ieri, pentru prima dată am jucat șah la teleimprimator, împotriva unei mașini [...] electronice de calcul «Varian-72». De dimensiunea unui dulap mediu, având alături un teleimprimator terminal [...] avea deasupra sa un display – un fel de ecran TV care înfățișa tabla de joc.” R.l. 27 VIII 75 p. 5. ◊ „Compania Philips a realizat o mașină de scris electronică «W.P. 5001» care oferă o serie de avantaje în raport cu mașinile obișnuite. Textul dactilografiat apare pe display – un ecran asemănător celui de televizor.” R.l. 30 XI 77 p. 6. ◊ „La New York există deja un display electronic care aduce permanent la zi cuantumul uriașei datorii publice a Americii, de ordinul trilioanelor de dolari.” Ad. 22 XI 93 p. 8; v. și bancă (de informații), fotozaț [pron. displéi] (din engl. display; TDE; DEX-S)

DISPLAY [pr.: displéi] ~uri n. 1) Dispozitiv prin care informația este prezentată necodificat; dispozitiv de vizualizare al calculatorului. 2) Caracter tipografic sau litera aldina cursivă. /Cuv. engl.

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

!display (engl.) [pron. displeĭ] s. n., pl. displayuri [pron. displeĭuri]

*display (angl.) [pron. displeĭ] s. n., art. display-ul; pl. display-uri

Dicționare relaționale

Indică relații între cuvinte (sinonime, antonime).

Intrare: display
 • pronunție: displeĭ
substantiv neutru (N24--)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
 • display
 • display-ul
 • display-u‑
plural
 • display-uri
 • display-urile
genitiv-dativ singular
 • display
 • display-ului
plural
 • display-uri
 • display-urilor
vocativ singular
plural
* forme elidate și forme verbale lungi – (arată)
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

display, display-urisubstantiv neutru

informatică electronică
 • 1. Dispozitiv de vizualizare folosit ca periferic la calculatoare. DEX '09 DEX '98 MDN '00
  sinonime: terminal
 • 2. Afișaj optoelectronic care conține un grup de cifre, folosit la instrumentele de măsură. DEX '09 DEX '98 MDN '00
 • 3. Caracter tipografic sau literă tipografică aldină cursivă. DEX '09 DEX '98 MDN '00
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.