11 definiții pentru dermatită

dermatítă sf [At: ENC. VET. 70 / Pl: ~te / E: fr dermatite] 1 Boală de piele periodică, la cabaline, ce se manifestă sub formă de răni care apar vara, se închid iarna și reapar, în același loc, la revenirea căldurilor. 2 Inflamație a pielii. 3 (Lpl) Nume generic dat unei grupe de maladii inflamatorii ale pielii Si: dermită.

DERMATÍTĂ, dermatite, s. f. 1. Inflamație a pielii; (la pl.) nume generic dat unei grupe de maladii inflamatorii ale pielii; dermită. 2. Boală de piele periodică, la cabaline, ce se manifestă sub formă de răni care apar vara, se închid iarna și reapar, în același loc, la revenirea căldurii. – Din fr. dermatite.

DERMATÍTĂ, dermatite, s. f. 1. Inflamație a pielii; (la pl.) nume generic dat unei grupe de maladii inflamatorii ale pielii; dermită. 2. Boală de piele periodică, la cabaline, ce se manifestă sub formă de răni care apar vara, se închid iarna și reapar, în același loc, la revenirea căldurilor. – Din fr. dermatite.

DERMATÍTĂ, dermatite, s. f. 1. Inflamație a pielii; (la pl.) nume generic dat unei grupe de maladii inflamatorii ale pielii. 2. Boală de piele periodică la cabaline, manifestată sub formă de răni care apar vara, se închid iarna și reapar, în același loc, la revenirea căldurilor.

dermatítă (inflamație a pielii) s. f., g.-d. art. dermatítei; pl. dermatíte

dermatítă s. f., pl. dermatíte

DERMATÍTĂ s.f. 1. Inflamație a pielii; nume generic dat unui grup de maladii inflamatorii ale pielii; dermită. 2. Boală de piele, periodică la cai, caracterizată prin răni care apar vara. [< fr. dermatite].

DERMATÍTĂ s. f. inflamație a pielii; dermită. (< fr. dermatite)

DERMATÍTĂ ~e f. 1) med. Inflamație a pielii, provocată de agenți externi. 2) Boală de piele la cai, manifestată prin apariția în timp de vară a unor răni. /<fr. dermatite


Definiții din dicționare specializate

Aceste definiții pot explica numai anumite înțelesuri ale cuvintelor.

Intrare: dermatită
dermatită substantiv feminin
substantiv feminin (F1)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • dermati
  • dermatita
plural
  • dermatite
  • dermatitele
genitiv-dativ singular
  • dermatite
  • dermatitei
plural
  • dermatite
  • dermatitelor
vocativ singular
plural