6 definiții pentru condiționalism

condiționalísm sn [At: DEX2 / P: ~ți-o~ / Pl: ? / E: fr conditionnalisme] 1 Tendință greșită de a identifica și a înlocui cauza cu condițiile în care apar sau există fenomenele. 2 Doctrină potrivit căreia nemurirea sufletului ar fi condiționată (1) de viața de pe pământ.

CONDIȚIONALÍSM s. n. (Fil.) Tendință de a identifica și înlocui cauza cu condițiile în care apar sau există fenomenele. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. conditionnalisme.

CONDIȚIONALÍSM s. n. (Fil.) Tendință greșită de a identifica și înlocui cauza cu condițiile în care apar sau există fenomenele. [Pr.: -ți-o-] – Din fr. conditionnalisme.

CONDIȚIONALÍSM s.n. Tendința greșită de a identifica și înlocui cauza cu condițiile în care apar sau există fenomenele. ♦ Doctrină potrivit căreia nemurirea sufletului ar fi condiționată de viața de pe Pământ. [< fr. conditionnalisme].

CONDIȚIONALÍSM s. n. tendință greșită de a identifica și înlocui cauza cu condițiile în care apar sau există fenomenele. ♦ doctrină potrivit căreia nemurirea sufletului ar fi condiționată de viața de pe pământ. (< fr. conditionnalisme)

Intrare: condiționalism
condiționalism substantiv neutru
substantiv neutru (N29)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • condiționalism
  • condiționalismul
  • condiționalismu‑
plural
genitiv-dativ singular
  • condiționalism
  • condiționalismului
plural
vocativ singular
plural
* forme elidate și forme verbale lungi – (arată)