7 definiții pentru butaforie

BUTAFORÍE, butaforii, s. f. Ansamblu de obiecte (sculpturi, vase, copaci etc.) confecționate din paste maleabile, din hârtie și clei, folosite la realizarea decorurilor și a recuzitei de teatru, în cinematografie etc. – Din rus. butaforiia.

BUTAFORÍE s. f. Ansamblu de obiecte confecționate din paste maleabile, din hârtie și clei, folosite la realizarea decorurilor. – Din rus. butaforiia.

butaforíe s. f., art. butaforía, g.-d. butaforíi, art. butaforíei

butaforíe s. f., art. butaforía, g.-d. butaforíi, art. butaforíei

BUTAFORÍE s.f. (Teatru) Ansamblu de obiecte imitate (sculpturi, motive arhitectonice, vase etc.), confecționate din carton, care servesc la realizarea decorurilor. [Gen. -iei. / < rus. butaforiia, cf. it. buttafuori – indicație de regie].

BUTAFORÍE s. f. obiecte imitate (sculpturi, motive arhitectonice, copaci, stânci etc.), confecționate din carton, mase plastice, ipsos etc., la realizarea decorurilor în teatru și cinematografie. (< rus. butaforiia)

BUTAFORÍE f. Ansamblu de obiecte cu caracter imitativ, confecționate din carton presat și din alte materiale, folosite la realizarea decorurilor în teatru și în cinematografie. [Art. butaforia; G.-D. butaforiei; Sil. -ri-e] /<rus. butaforiia

Intrare: butaforie
butaforie
substantiv feminin (F134)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular butaforie butaforia
plural
genitiv-dativ singular butaforii butaforiei
plural
vocativ singular
plural