12 definiții pentru biblioteconomie

din care

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

BIBLIOTECONOMÍE s. f. Ramură a bibliologiei care studiază formarea, administrarea și organizarea bibliotecilor. [Pr.: -bli-o-] – Din fr. bibliothéconomie.

biblioteconomíe sf [At: LTR / P: ~bli-o~ / Pl: ~ii / E: fr bibliothéconomie] Ramură a bibliologiei care se ocupă cu formarea, administrarea și organizarea bibliotecilor.

biblioteconomie s.f. (bibl.) Ramură a bibliologiei care se ocupă cu studiul formării, organizării și administrării bibliotecilor. • sil. -bli-o-. g.-d. -iei. /<fr. bibliothéconomie.

BIBLIOTECONOMÍE s. f. Ramură a bibliologiei care se ocupă cu formarea, administrarea și organizarea bibliotecilor. [Pr.: -bli-o-] – Din fr. bibliothéconomie.

BIBLIOTECONOMÍE s. f. Ramură a bibliologiei care se ocupă cu organizarea și conducerea bibliotecilor. – Pronunțat: -bli-o-.

BIBLIOTECONOMÍE s. f. Ramură a bibliologiei care studiază organizarea și conducerea bibliotecilor. [Pr.: -bli-o-] – Fr. bibliothéconomie.

BIBLIOTECONOMÍE s.f. Ramură a bibliologiei care studiază organizarea și conducerea bibliotecilor. [< fr. bibliothéconomie].

BIBLIOTECONOMÍE s. f. ramură a bibliologiei care studiază organizarea și conducerea bibliotecilor. (< fr. bibliothéconomie)

BIBLIOTECONOMÍE f. Ramură a bibliografiei care studiază modul de organizare și de administrare a bibliotecilor. [Art. biblioteconomia; G.-D. biblioteconomiei; Sil. -bli-o-] /<fr. bibliothéconomie

biblioteconomic, -ă adj. (bibl.) Care aparține biblioteconomiei, care se referă la biblioteconomie. • sil. -bli-o-. pl. -ci, -ce. /<fr. bibliothéconomique.

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

biblioteconomie (bi-bli-o-) s. f., art. biblioteconomia, g.-d. biblioteconomii, art. biblioteconomiei

biblioteconomíe s. f. (sil. -bli-o), art. biblioteconomía, g.-d. biblioteconomíi, art. biblioteconomíei

Intrare: biblioteconomie
  • silabație: bi-bli-o- info
substantiv feminin (F134)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • biblioteconomie
  • biblioteconomia
plural
genitiv-dativ singular
  • biblioteconomii
  • biblioteconomiei
plural
vocativ singular
plural
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

biblioteconomiesubstantiv feminin

  • 1. Ramură a bibliologiei care studiază formarea, administrarea și organizarea bibliotecilor. DEX '09 DLRLC DN
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.