10 definiții pentru badminton


Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

BADMINTON s. n. Joc sportiv asemănător cu tenisul, în care mingea cu pene nu trebuie să atingă solul. [Pr.: bédminton] – Din engl., fr. badminton.

badminton sn [At: DN3 / P: bedminton / Pl: ~uri / E: eg badminton] 1-2 (Partidă de) joc sportiv, originar din China și Japonia, asemănător cu tenisul, practicat cu o minge mică prevăzută cu pene sau un fel de aripioară de plastic, aruncată cu racheta.

badminton [’bedminton] s.n. (sport) Joc sportiv asemănător cu tenisul, originar din China și Japonia, practicat cu o minge mică prevăzută cu pene sau cu un fel de aripioare speciale, în care mingea aruncată cu racheta se joacă fară să atingă solul, iar numărătoarea punctelor se face ca la volei. • pl. -uri. /<engl. badminton; cf. nm. pr. Badminton, reședința ducelui de Beaufort, în Anglia.

BÁDMINTON s. n. Joc sportiv asemănător cu tenisul, practicat cu o minge de plută prevăzută cu pene, care se aruncă cu racheta. – Din engl., fr. badminton.

BÁDMINTON s.n. Joc sportiv, originar din China și Japonia, asemănător cu tenisul, practicat cu o minge mică prevăzută cu pene sau un fel de aripioară de plastic, care se aruncă cu racheta. [Pron. bedminton. / < engl. badminton, cf. Badminton – oraș în Anglia].

BADMINTON BÉD-/ s. n. joc sportiv asemănător cu tenisul, practicat cu o minge mică și ușoară, care se lovește cu racheta. (< engl. badminton)

badminton s. n. (sport) Joc sportiv, înrudit cu tenisul, practicat cu o minge mică prevăzută cu pene sau cu un fel de aripioare de plastic, care se aruncă cu racheta ◊ „Un sport mai puțin cunoscut: badminton. Pr.R.TV 11 III 78 p. 14 [pron. bédminton] (cuv. engl.; cf. fr. badminton; DN3)

BADMINTON [pr.: bédminton] n. sport Joc asemănător cu tenisul, practicat cu o minge mică și ușoară, prevăzută cu pene, care este lovită cu o rachetă. /Cuv. engl.


Dicționare morfologice

Se indică corespondența dintre forma de bază a unui cuvânt și flexiunile sale.

badminton (angl.) [pron. bédminton] s. n.

badminton s. n. [pron. engl. bédminton]

Intrare: badminton
  • pronunție: bedminton
substantiv neutru (N29)
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • badminton
  • badmintonul
  • badmintonu‑
plural
genitiv-dativ singular
  • badminton
  • badmintonului
plural
vocativ singular
plural
* forme elidate și forme verbale lungi – (arată)

badminton

  • 1. Joc sportiv asemănător cu tenisul, în care mingea cu pene nu trebuie să atingă solul.
    surse: DEX '09 DEX '98 DN

etimologie: