8 definiții pentru antiumanism

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

ANTIUMANÍSM s. n. Orientare în filosofie, în artă etc., care neagă posibilitatea de desăvârșire a ființei umane, precum și demnitatea, valoarea ei. [Pr.: -ti-u-] – Anti- + umanism.

antiumanísm sn [At: DEX2 / P: ~ti-u- / E: anti- + umanism] Orientare în filozofie care neagă posibilitatea de desăvârșire a ființei umane precum și demnitatea și valoarea acesteia.

ANTIUMANÍSM s. n. Orientare în filozofie, în artă etc. care neagă posibilitatea de desăvârșire a ființei umane, precum și demnitatea, valoarea ei. [Pr.: -ti-u-] – Anti- + umanism.

ANTIUMANÍSM s.n. Curent de gândire reacționar în filozofie și artă, ostil valorilor umane, dezvoltării libere și multilaterale a omului, pe care îl înfățișează ca pe o mașină sau ca pe un animal stăpânit numai de instincte. [< anti- + umanism].

ANTIUMANÍSM s. n. orientare în filozofie, artă etc. ostilă valorilor umane, dezvoltării libere și multilaterale a omului. (< anti- + umanism)

ANTIUMANÍSM n. Curent în filozofie și artă, ostil valorilor umane, care reprezintă omul ca pe o mașină sau ca pe un animal stăpânit exclusiv de instincte. /anti- + umanism

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

Intrare: antiumanism
  • silabație: an-ti-u- info
substantiv neutru (N29)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • antiumanism
  • antiumanismul
  • antiumanismu‑
plural
genitiv-dativ singular
  • antiumanism
  • antiumanismului
plural
vocativ singular
plural
* forme elidate și forme verbale lungi – (arată)
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

antiumanismsubstantiv neutru

  • 1. Orientare în filosofie, în artă etc., care neagă posibilitatea de desăvârșire a ființei umane, precum și demnitatea, valoarea ei. DEX '09 DN
etimologie:
  • Anti- + umanism DEX '09 DEX '98 DN

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.