10 definiții pentru anelid

anelíd [At: DA / V: / Pl: ~e, -izi sm / E: fr annélides] 1 sn (Lpl) încrengătură de viermi cu corpul cilindric, segmentat în numeroase inele 2-3 sn, a (Vierme) care face parte din încrengătura anelidelor (1).

ANELÍD, anelide, s. n. (La pl.) Încrengătură de viermi cu corpul cilindric, segmentat în numeroase inele (Annellides); (și la sg.) vierme care face parte din această încrengătură. – Din fr. annélide.

ANELÍD, anelide, s. n. (La pl.) Încrengătură de viermi cu corpul cilindric, segmentat în numeroase inele (Annellides); (și la sg.) vierme care face parte din această încrengătură. – Din fr. annélides.

ANELÍD, anelide, s. n. Vierme cu corpul cilindric și segmentat în numeroase inele, avînd de obicei pe părțile laterale și pe cea inferioară niște perișori, care îl ajută să se miște. ♦ (La pl.) Încrengătură din care face parte acest vierme.

ANELÍD, anelide, s. n. (La pl.) Încrengătură de viermi cu corpul cilindric segmentat în numeroase inele; (și la sg.) vierme care face parte din această încrengătură. – Fr. annélides.

anelíd s. n., pl. anelíde

anelíd s. n., pl. anelíde

ANELÍD ~e n. 1) la pl. Încrengătură de viermi inelați cu corpul cilindric (reprezentanți: râmă, lipitoarea). 2) Vierme din această încrengătură. /<fr. annelides

*anelíd, -ă adj. (d. anelat). Zool. Animale anelide, din a doŭa diviziune a anelatelor, cu sînge roș, ca lipitoarea.

anelide f. pl. viermi cu sânge roșu: lipitorile sunt anelide.

Intrare: anelid
adjectiv (A3)
Surse flexiune: DOR
masculin feminin
nearticulat articulat nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular anelid anelidul aneli anelida
plural anelizi anelizii anelide anelidele
genitiv-dativ singular anelid anelidului anelide anelidei
plural anelizi anelizilor anelide anelidelor
vocativ singular
plural