9 definiții pentru algoritm

algoritm sn [At: DA / Pl: ~e / E: fr algorithme] 1 Ansamblu de simboluri folosite în matematică și în logică, permițând găsirea în mod mecanic (prin calcul) a unor rezultate. 2 (Pgn) Succesiune de operații necesare în rezolvarea unei probleme oarecare.

ALGORÍTM, algoritmi, s. m. Ansamblu de simboluri folosite în matematică și în logică, permițând găsirea în mod mecanic (prin calcul) a unor rezultate. ♦ P. gener. Succesiune de operații necesare în rezolvarea unei probleme oarecare. [Pl. și: (n.) algoritme] – Din fr. algorithme.

ALGORÍTM, algoritme, s. n. Ansamblu de simboluri folosite în matematică și în logică, permițând găsirea în mod mecanic (prin calcul) a unor rezultate. ♦ P. gener. Succesiune de operații necesare în rezolvarea unei probleme oarecare. [Pl. și: (m.) algoritmi] – Din fr. algorithme.

algorítm s. m., pl. algorítmi

algorítm s. n. / s. m., pl. algorítme / algorítmi

ALGORÍTM s.n. Ansamblu de reguli și de operatori pentru efectuarea unui sistem de operații într-o ordine dată în vederea rezolvării unor probleme de un anumit tip. [Pl. -me, (s.m.) -mi. / < fr. algorithme, cf. al-Kharezmi – matematician arab].

ALGORÍTM s. n. 1. sistem de reguli, simboluri și operatori pentru efectuarea oricărui tip de calcule logice sau matematice. 2. suită de raționamente sau operații având ca scop rezolvarea unor probleme. (< fr. algorithme)

ALGORÍTM ~i m. Sistem de reguli, simboluri și operații pentru efectuarea de calcule. ◊ ~ de traducere totalitate a regulilor cu ajutorul cărora se face o traducere automată. /<fr. algorithme


Definiții din dicționare neoficiale

Deoarece nu sunt editate de lexicografi, aceste definiții pot conține erori, deci e preferabilă consultarea altor dicționare în paralel.

algoritm, algoritmi s. m. (pub.) sistemul de împărțire a funcțiilor de conducere în cadrul unei coaliții, proporțional cu ponderea fiecărui partid participant

Intrare: algoritm
algoritm1 (pl. -i) substantiv masculin
substantiv masculin (M1)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular algoritm algoritmul
plural algoritmi algoritmii
genitiv-dativ singular algoritm algoritmului
plural algoritmi algoritmilor
vocativ singular
plural
algoritm2 (pl. -e) substantiv neutru
substantiv neutru (N1)
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular algoritm algoritmul
plural algoritme algoritmele
genitiv-dativ singular algoritm algoritmului
plural algoritme algoritmelor
vocativ singular
plural

algoritm

 • 1. Ansamblu de simboluri folosite în matematică și în logică, permițând găsirea în mod mecanic (prin calcul) a unor rezultate.
  surse: DEX '09 DEX '98 MDA2 DN
  • 1.1. prin generalizare Succesiune de operații necesare în rezolvarea unei probleme oarecare.
   surse: DEX '09 DEX '98 MDA2 MDN '00
  • 1.2. Algoritm de traducere = totalitate a regulilor cu ajutorul cărora se face o traducere automată.
   surse: NODEX

etimologie:

 • limba franceză algorithme
  surse: DEX '09 DEX '98 MDA2 DN
 • Cf. al-Kharezmi – matematician arab
  surse: DN