9 definiții pentru agrochimie


Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

AGROCHIMÍE s. f. Știință care se ocupă cu studiul circuitului substanțelor nutritive în mediul de creștere și de dezvoltare a plantelor agricole, în vederea stabilirii măsurilor de sporire a producției și de îmbunătățire a calității produselor. – Din fr. agrochimie.

AGROCHIMÍE s. f. Știința care se ocupă cu studiul circuitului substanțelor nutritive în mediul de creștere și de dezvoltare a plantelor agricole, în vederea stabilirii măsurilor de sporire a producției și de îmbunătățire a calității produselor. – Din fr. agrochimie.

AGROCHIMÍE s. f. Știință care se ocupă cu studiul măsurilor de acționare asupra proceselor chimice și biochimice din sol, în scopul sporirii recoltelor din punct de vedere cantitativ și calitativ.

AGROCHIMÍE s. f. Știință care se ocupă cu studiul măsurilor de acționare asupra proceselor chimice și biochimice din sol în scopul sporirii cantitative și calitative a recoltelor. – Din agro- + chimie.

AGROCHIMÍE s.f. Știință care studiază posibilitățile și măsurile care duc la sporirea recoltelor prin acțiunea asupra proceselor biochimice din sol. [Cf. fr. agrochimie].

AGROCHIMÍE s. f. știință care studiază interacțiunile dintre substanțele chimice, microorganisme și plantele superioare. (< fr. agrochimie)

AGROCHIMÍE f. Știință care se ocupă cu studiul proceselor chimice și biochimice ce au loc în sol și în plante. /agro- + chimie


Dicționare morfologice

Se indică corespondența dintre forma de bază a unui cuvânt și flexiunile sale.

agrochimíe (a-gro-) s. f., art. agrochimía, g.-d. agrochimíi, art. agrochimíei

agrochimíe s. f. (sil. -gro-) → chimie

Intrare: agrochimie
  • silabație: a-gro-
substantiv feminin (F134)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • agrochimie
  • agrochimia
plural
genitiv-dativ singular
  • agrochimii
  • agrochimiei
plural
vocativ singular
plural

agrochimie

  • 1. Știință care se ocupă cu studiul circuitului substanțelor nutritive în mediul de creștere și de dezvoltare a plantelor agricole, în vederea stabilirii măsurilor de sporire a producției și de îmbunătățire a calității produselor.
    surse: DEX '09 DLRLC DN

etimologie: