6 definiții pentru agfacolor

agfacolor a [At: DEX2 / Pl: ~e / E: ger Agfakolor] (Îs) Procedeu ~ Procedeu de obținere a imaginii colorate prin suprapunerea a trei straturi fotosensibile la culorile primare sau cele fundamentale, utilizate în fotografie sau cinematografie.

AGFACOLÓR adj. (În sintagma) Procedeu agfacolor = procedeu de obținere a imaginii colorate prin suprapunerea a trei straturi fotosensibile la culorile primare sau la cele fundamentale, utilizat în fotografie și în cinematografie. – Din germ. Agfakolor.

AGFACOLÓR adj. (În sintagma) Procedeu agfacolor = procedeu de obținere a imaginii colorate prin suprapunerea a trei straturi fotosensibile la culorile primare sau la cele fundamentale, utilizat în fotografie și cinematografie. – Din germ. Agfakolor.

agfacolór adj. m., pl. agfacolóre

AGFACOLÓR adj.invar. Procedeu agfacolor = procedeu de fotografiere sau de cinematografiere a unei imagini colorate prin suprapunerea a trei straturi fotosensibile la culorile fundamentale. [< Agfacolor – nume comercial german].

AGFACOLÓR adj. inv. procedeu ~ = procedeu de fotografiere sau de cinematografiere a unei imagini colorate prin suprapunerea a trei straturi fotosensibile. (< germ. Agfacolor, n. com.)

Intrare: agfacolor
agfacolor
adjectiv invariabil (I9)