12 definiții pentru agendă

agéndă sf [At: DA / Pl: ~de / E: lat agenda] 1 Carnet cu foi ca de calendar, în care se notează lucrările care urmează să fie făcute la anumite date. 2 Ordine de zi.

AGENDĂ, agende, s. f. 1. Carnet în care se notează lucrările ce urmează a fi executate la anumite date. 2. Ordine de zi. – Din fr., lat. agenda.

AGÉNDĂ, agende, s. f. 1. Carnet cu foi ca de calendar, în care se notează lucrările care urmează să fie făcute la anumite date. 2. Ordine de zi. – Din fr., lat. agenda.

AGÉNDĂ, agende, s. f. 1. Carnet prevăzut cu foi ca de calendar, pentru notarea și ținerea în evidență a lucrărilor care urmează să fie făcute la anumite date. 2. Ordine de zi. Agenda conferinței de pace.

AGÉNDĂ, agende, s. f. 1. Carnet cu foi ca de calendar, în care se notează lucrările care urmează să fie făcute la anumite date. 2. Ordine de zi. – Fr.agenda (lat. agenda „ceea ce trebuie să fie făcut”).

agéndă s. f., g.-d. art. agéndei; pl. agénde

agéndă s. f., g.-d. art. agéndei; pl. agénde

AGÉNDĂ s. v. ordine de zi.

AGÉNDĂ s.f. 1. Carnet pe care sunt însemnate zilele, folosit pentru diferite notițe referitoare la anumite date, acțiuni, treburi etc. 2. Ordine de zi. [< fr., it. agenda, cf. lat. agenda – ceea ce trebuie să faci].

AGÉNDĂ s. f. 1. carnet pe care sunt însemnate zilele, pentru diferite notițe referitoare la anumite date. 2. ordine de zi. (< fr., lat. agenda)

AGÉNDĂ ~e f. 1) Carnet în care se notează, pe zile, lucrările ce trebuiesc executate. 2) Ordine de zi. ~a conferinței. 3) Carte cu îndrumări practice într-un domeniu oarecare. ~a inginerului. [G.-D. agendei] /<lat. agenda

agendă f. cărticică în care se notează pe fiecare pagină, cu data zilei, ceea ce-i de făcut.

Intrare: agendă
substantiv feminin (F1)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular agendă agenda
plural agende agendele
genitiv-dativ singular agende agendei
plural agende agendelor
vocativ singular
plural