11 definiții pentru aeromodel

aeromodél sn [At: SP. POP., 1956, nr. 1730 / Pl: ~e / E: fr aéromodèle] 1-2 Machetă de avion sau de planor, care poate zbura pe o distanță oarecare fără pilot.

AEROMODÉL, aeromodele, s. n. Machetă de avion sau de planor. – Din fr. aéromodèle.

AEROMODÉL, aeromodele, s. n. Machetă de avion sau de planor. [Pr.: a-e-] – Din fr. aéromodèle.

AEROMODÉL, aeromodele, s. n. Model de avion de dimensiuni reduse, fără motor, care poate zbura, la oarecare distanță, fără pilot. Pionierii sovietici sînt iscusiți constructori de aeromodele.

AEROMODÉL, aeromodele, s. n. Model de avion de dimensiuni reduse, care poate zbura, fără pilot, o anumită distanță. – Fr. aéromodèle.

aeromodél s. n., pl. aeromodéle

aeromodél s. n., pl. aeromodéle

AEROMODÉL s.n. Model de avion cu dimensiuni reduse, care poate zbura fără pilot la oarecare distanță. [< fr. aéromodèle].

AEROMODÉL s. n. model de avion sau de planor redus, care poate zbura (plana) fără pilot. (< fr. aéromodèle)

AEROMODÉL ~e n. Model de avion de dimensiuni reduse care zboară fără pilot. /<fr. aéromodele


Definiții din dicționare specializate

Aceste definiții pot explica numai anumite înțelesuri ale cuvintelor.

AEROMODEL planor de hârtie cu fuzelaj baghetă sau fuzelaj închis, model de avion sau alt aparat de zbor de dimensiuni reduse, cu sau fără motor, care poate zbura fără pilot o distanță apreciabilă. Aeromodelele sunt de mai multe categorii: a) zbor liber: F1A-A1 – planoare mini lansate, F1B-B1 – propulsare tip „coupe D’Hiver” cu motor de cauciuc, F1A-A2 – planoare tip Nordic, F1B-B2 – propulsoare de tip Wakefield, F1C – modele cu motor cu piston tip C de 2,5 cm3, F1D – modele Indoor; b) zbor captiv (comandat prin cablu): F2D – aeromodele de luptă aeriană (vânătoare de balonașe), F2B – aeromodele de acrobație cu program internațional (lupinguri, picaje, tonouri, etc.) dotate cu motorașe de diferite capacități cilindrice; c) zbor radiocomandat: F3B-H6 – planoare monocomandă de tip Houlberg, F3B-ABC – planoare sau motoplanoare cu multicomenzi, cu motor sub 2,5 cm3; d) zbor la pantă: F3B-P – aparate cu motor cu multicomenzi; e) machete: F4C – modele care se găsesc în dotarea aeroflotelor comerciale, de turism sau a flotelor aeriene militare.

Intrare: aeromodel
aeromodel substantiv neutru
substantiv neutru (N1)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular aeromodel aeromodelul
plural aeromodele aeromodelele
genitiv-dativ singular aeromodel aeromodelului
plural aeromodele aeromodelelor
vocativ singular
plural