9 definiții pentru aerofar

aerofár sn [At: DEX2 / Pl: ~uri / E: fr aérophare] Dispozitiv optic de semnalizare la mare distanță, care servește ca punct de reper pentru avioane în zbor.

AEROFÁR, aerofaruri, s. n. Dispozitiv optic de semnalizare la mare distanță, care servește ca punct de reper pentru avioane în zbor. – Din fr. aérophare.

AEROFÁR, aerofaruri, s. n. Dispozitiv optic de semnalizare la mare distanță, care servește ca punct de reper pentru avioane în zbor. [Pr.: a-e-] – Din fr. aérophare.

aerofár (dispozitiv optic) s. n., pl. aerofáruri

aerofár s. n., pl. aerofáruri

AEROFÁR s.n. Dispozitiv optic de semnalizare la mare distanță, care servește ca punct de reper pentru avioane în zbor. [Pl. -ruri. / cf. fr. aérophare].

AEROFÁR s. n. dispozitiv optic de semnalizare la mare distanță, servind ca punct de reper pentru avioane în zbor. (< fr. aérophare)

AEROFÁR ~uri n. Instalație de semnalizare prevăzută cu o sursă luminoasă, care servește ca punct de reper pentru avioane în zbor. /<fr. aérophare


Definiții din dicționare specializate

Aceste definiții pot explica numai anumite înțelesuri ale cuvintelor.

AEROFAR, aerofaruri dispozitiv optic de semnalizare la mare distanță, servind ca punct de reper pentru aeronavele aflate în zbor.

Intrare: aerofar
substantiv neutru (N24)
Surse flexiune: DOR
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular aerofar aerofarul
plural aerofaruri aerofarurile
genitiv-dativ singular aerofar aerofarului
plural aerofaruri aerofarurilor
vocativ singular
plural