8 definiții pentru științificește

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

ȘTIINȚIFICÉȘTE adv. (Rar) Din punct de vedere științific, în mod științific, potrivit principiilor și cerințelor științei. [Pr.: ști-in-] – Științific + suf. -ește.

științificește av [At: PONTBRIANT, D. / P: ști-i~ / E: științific + -ește] (Rar) 1 În mod științific (2). 2 Din punct de vedere științific (1).

ȘTIINȚIFICÉȘTE adv. Din punct de vedere științific, în mod științific, potrivit principiilor și cerințelor științei. [Pr.: ști-in-] – Științific + suf. -ește.

ȘTIINȚIFICÉȘTE adv. (Rar) Din punct de vedere științific, în mod științific, potrivit principiilor și cerințelor științei. Ne-a fost de ajuns să precizăm mai științificește termenul și actul perceperii, pentru ca toată această teorie să cadă. GHEREA, ST. CR. III 237.

ȘTIINȚIFICÉȘTE adv. rar Sub aspect științific; din punct de vedere științific. [Sil. ști-in-] /științific + suf. ~ește

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

științificește (rar) (desp. ști-in-) adv.

științificește (rar) (ști-in-) adv.

științificéște adv. (sil. ști-in-)

Intrare: științificește
științificește adverb
  • silabație: ști-in- info
adverb (I8)
Surse flexiune: DOR
  • științificește
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

științificeșteadverb

  • 1. rar Din punct de vedere științific, în mod științific, potrivit principiilor și cerințelor științei. DEX '09 DEX '98 DLRLC
    • format_quote Ne-a fost de ajuns să precizăm mai științificește termenul și actul perceperii, pentru ca toată această teorie să cadă. GHEREA, ST. CR. III 237. DLRLC
etimologie:
  • Științific + sufix -ește. DEX '09 DEX '98

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.