Cuvântul zilei, 29 mai 2023

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
elevator
© imagine Tiberiu

ELEVATOR1, elevatoare, s. n. 1. Instalație care servește la transportarea materialelor (grele) pe direcție verticală sau aproape verticală și pe distanțe relativ mici. 2. Unealtă cu care se prind și se manevrează prăjinile de foraj, burlanele etc. în exploatările petroliere sau în lucrările de explorare. 3. (Med.) Instrument folosit pentru îndepărtarea unor elemente dure din țesuturi. – Din fr. élévateur, germ. Elevator.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 29 mai în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2022: civit

Ziua internațională a căștilor albastre sau Ziua internațională a forțelor ONU de menținere a păcii
iconița cuvântului zilei

2021: eupeptic

Ziua Mondială a Sănătății Digestiei
iconița cuvântului zilei

2020: potlogar

S-a născut în 1958 Annette Bening, actriță americană, nominalizată de patru ori la Premiile Oscar. Una dintre nominalizări este pentru rolul său din filmul Escrocii.
iconița cuvântului zilei

2019: conchetă

În 1453 armatele otomane sub conducerea sultanului Mahomed al II-lea cuceresc Constantinopolul după un asediu de 53 de zile marcând sfârșitul Imperiului Bizantin. Evenimentul este cunoscut în istorie sub numele de Căderea Constantinopolului.
iconița cuvântului zilei

2018: șerpaș

65 de ani de când neozeelandezul Edmund Hillary și șerpașul Tenzing Norgay devin primii oameni care escaladează Everestul.