Cuvântul zilei, 3 aprilie 2023

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
cirus
imagine © Andrea Homorodean

CIRUS s. m. Tip de nori rarefiați și izolați, de culoare albă strălucitoare, alcătuiți din cristale de gheață, situați la circa 10000 de metri altitudine. – Din fr. cirrus.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 3 aprilie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: insurgență

S-a născut în 1924 Marlon Brando, actor și regizor american, dublu câștigător al premiului Oscar, unul dintre cei mai mari actori de film ai secolului XX. Printre rolurile sale se numără și cel din filmul Revolta de pe Bounty.
iconița cuvântului zilei

2022: ad-hoc

În 1946, instalarea Curții Internaționale de Justiție la Haga.
iconița cuvântului zilei

2021: nanchin

Ziua Internațională a Bătăii cu Perne (International Pillow Fight Day), marcată în prima sâmbătă din aprilie.
iconița cuvântului zilei

2020: etologie

S-a născut în 1934 Jane Goodall, antropologă, etologă și primatologă britanică. Considerată a fi cel mai mare expert în cimpanzei din lume, Jane Goodall a studiat timp de peste 45 de ani comportamentul familiilor de cimpanzei din Parcul Național Gombe, din Tanzania.
iconița cuvântului zilei

2019: regenerescență

În 1948 președintele american Harry Truman a lansat Planul Marshall, vast program de asistență economică destinat reconstrucției a 16 țări europene afectate de cel de-al doilea război mondial.