Cuvântul zilei, 23 februarie 2022

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
entelehie
© imagine Ștefania

ENTELEHIE s. f. Noțiune filosofică indicând perfecțiunea ca scop lăuntric al dezvoltării tuturor lucrurilor. – Din fr. entéléchie.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 23 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: hidrografie

Ziua Hidrografului Militar în România.
iconița cuvântului zilei

2023: puitor

Data de 23 februarie 1455 este considerată în mod tradițional ziua în care Johannes Gutenberg a finalizat Biblia latină cu patruzeci și două de rânduri (B42), prima carte tipărită în Europa cu ajutorul caracterelor mobile.
iconița cuvântului zilei

2021: mendicitate

S-a născut în 1938 regizorul ceh Jiří Menzel, câștigător al Premiului Oscar. Printre filmele sale se numără și Opera cerșetorilor.
iconița cuvântului zilei

2020: opus

S-a născut în 1685 Georg Friedrich Händel, compozitor german, unul din cei mai importanți reprezentanți ai stilului baroc din perioada târzie.
iconița cuvântului zilei

2019: catigorie

În 1898 romancierul francez Émile Zola a fost găsit vinovat de calomnie și a fost condamnat la închisoare pentru că a scris celebra sa scrisoare J’accuse, acuzând guvernul de anti-semitism și de faptul că l-a încarcerat fără temei pe căpitanul Alfred Dreyfus.