Cuvântul zilei, 23 februarie 2023

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
puitor
© imagine Ștefania

PUITOR, -OARE, puitori, -oare, s. m. și f., s. n. 1. S. m. și f. Lucrător tipograf care alimentează cu coli de hârtie presa de imprimat. 2. S. n. (În sintagma) Puitor de mine = navă de luptă amenajată pentru transportul și punerea minelor marine. [Pr.: pu-i-] – Pune + suf. -tor.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 23 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: hidrografie

Ziua Hidrografului Militar în România.
iconița cuvântului zilei

2022: entelehie

În 1850 s-a născut César Ritz, hotelier și antreprenor elvețian, primul care a dezvoltat piața hotelieră de lux. Și-a pus amprenta în istoria industriei hoteliere atât de mult încât în ​​engleză cuvântul „ritzy” a devenit un adjectiv care desemnează eleganța supremă.
iconița cuvântului zilei

2021: mendicitate

S-a născut în 1938 regizorul ceh Jiří Menzel, câștigător al Premiului Oscar. Printre filmele sale se numără și Opera cerșetorilor.
iconița cuvântului zilei

2020: opus

S-a născut în 1685 Georg Friedrich Händel, compozitor german, unul din cei mai importanți reprezentanți ai stilului baroc din perioada târzie.
iconița cuvântului zilei

2019: catigorie

În 1898 romancierul francez Émile Zola a fost găsit vinovat de calomnie și a fost condamnat la închisoare pentru că a scris celebra sa scrisoare J’accuse, acuzând guvernul de anti-semitism și de faptul că l-a încarcerat fără temei pe căpitanul Alfred Dreyfus.