Cuvântul zilei, 6 noiembrie 2020

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
dever
© imagine Ramona

DEVER s. n. Volumul vânzărilor de mărfuri pe o perioadă dată (exprimat în bani). ◊ (Fam.) Cu dever (mare) = (despre magazine) cu vânzare intensă, cu afluență mare de cumpărători; cu vad. – Din tc. devir.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 6 noiembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: premerge

S-a născut în 1970 Ethan Hawke actor, regizor, scenarist, muzician și scriitor american. Hawke a jucat alături de Julie Delpy în trilogia Înainte a lui Richard Linklater, care cuprinde filmele Înainte de răsărit, Înainte de apus și Înainte de miezul nopții.
iconița cuvântului zilei

2022: părtini

S-a născut în 1988 actrița americană Emma Stone. Printre rolurile sale se numără și cel din filmul Favorita, rol pentru care a fost nominalizată la premiul Oscar pentru cea mai bună actrită în rol secundar.
iconița cuvântului zilei

2021: genuin

Ziua internațională pentru prevenirea exploatării mediului în timpul războaielor și conflictelor armate (ONU)
iconița cuvântului zilei

2019: ancie

S-a născut în 1814 Adolphe Sax, inventator belgian, fabricant de instrumente muzicale și muzician, inventatorul saxhornului și al saxofonului.
iconița cuvântului zilei

2018: impasibil

Se naște în 1880 romancierul austriac Robert Musil, cunoscut pentru romanul său „Omul fără însușiri”, povestea unui matematician a cărui atitudine pasivă față de viață a fost considerată simptomatică pentru perioada imediat anterioară izbucnirii Primului Război Mondial.