Cuvântul zilei, 5 noiembrie 2020

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
rabiat
imagine © Andrea Homorodean

RABIAT, -Ă, rabiați, -te, adj. (Rar) Furios, turbat. [Pr.: -bi-at] – Din germ. rabiat.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 5 noiembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: urzeală

În 1605 catolicul englez Guy Fawkes și co-conspiratorii săi sunt arestați în timp ce încearcau să arunce în aer Parlamentul englez pentru a-l ucide pe regele protestant Iacob I, familia sa, guvernul și toți parlamentarii.
iconița cuvântului zilei

2022: embriogeneză

În 1983 s-a născut Taylor Muhl, fotomodel american, cunoscută mai ales pentru că reprezintă un caz rar de himeră umană. Jumătate din corpul ei provine de la o soră geamănă pe care a „absorbit-o” în timpul embriogenezei. Astfel, corpul ei este alcătuit din două populații de celule, distincte din punct de vedere genetic. Acest lucru este vizibil în coloritul pielii: partea stângă și partea dreaptă a corpului ei arată complet diferit.
iconița cuvântului zilei

2021: eclisă

În 1959 s-a născut Bryan Adams.
iconița cuvântului zilei

2019: balestră

S-a născut în 1977 Mihai Covaliu, scrimer român, campion olimpic la Jocurile Olimpice de Vară de la Sydney, din anul 2000.
iconița cuvântului zilei

2018: reviviscență

În 1994 pugilistul George Foreman, în vârstă de 45 de ani, revine în activitatea competițională după o pauză de 10 ani, devenind cel mai în vârstă campion la categoria grea a WBA (World Boxing Association).