Cuvântul zilei, 23 octombrie 2020

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
antediluvian
© imagine Ștefania

ANTEDILUVIAN, -Ă, antediluvieni, -e, adj., s. n. 1. Adj., s. n. (Timp) care a precedat glaciația cuaternară. 2. Adj. Fig. Foarte vechi, străvechi; învechit, perimat. [Pr.: -vi-an] – Din fr. antédiluvien.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 23 octombrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: prihăni

În anul 42 î.Hr., la Filippi, în Macedonia, Marc Antoniu a învins armata lui Brutus, unul dintre senatorii romani care l-au asasinat pe Cezar. „Virtute, nu ești decât un cuvânt!” sunt cuvintele pe care le-ar fi spus Brutus înainte de a se sinucide.
iconița cuvântului zilei

2022: colos

S-a născut în 1954 Ang Lee, regizor, scenarist și producător de film american de origine taiwaneză. Printre filmele sale se numără și Hulk uriașul.
iconița cuvântului zilei

2021: trombă

În 1947, luând prânzul la un restaurant, biologul Alexander Dimitrivich Bajkov a fost anunțat de o chelneriță că afară cad pești din cer. E prima atestare a ploii cu pești (sau cu alte animale acvatice mici), fenomen meteorologic legat de tromba marină.
iconița cuvântului zilei

2019: malcontent

În 1956 mii de cetățeni unguri protestează împotriva dictaturii bolșevice și a ocupației sovietice a țării, declanșând începutul Revoluției ungare din 1956.
iconița cuvântului zilei

2018: germen

S-a născut în 1942 scriitorul american Michael Crichton. A devenit cunoscut odată cu publicarea romanului „Germenul Andromeda”.