Cuvântul zilei, 10 iulie 2020

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
consterna
© imagine Ramona

CONSTERNA, consternez, vb. I. Tranz. A provoca cuiva uimire, nedumerire amestecată cu mâhnire și cu indignare. – Din fr. consterner, lat. consternare.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 10 iulie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: cuviincios

S-a născut în 1931 Alice Munro, scriitoare canadiană, laureată a Premiul Nobel pentru literatură în 2013. Una dintre colecțiile sale de povestiri se numește Dragostea unei femei cumsecade.
iconița cuvântului zilei

2023: evira

În 1866 s-a născut Serge Voronoff, chirurg francez de origine rusă, devenit celebru pentru tehnica sa de transplantare a țesutului testicular de maimuță la om, despre care se presupunea că ar avea mari beneficii: întinerire, dorință sexuală mai puternică. S-a dovedit că era un șarlatan.
iconița cuvântului zilei

2022: inedit

În 1991 Boris Elțîn devine primul președinte al Rusiei și primul conducător din istoria acestei țări ales democratic.
iconița cuvântului zilei

2021: petulant

În urmă cu 30 de ani Boris Elțîn devenea primul președinte al Rusiei și primul conducător din istoria acestei țări ales democratic.
iconița cuvântului zilei

2019: euforie

S-a născut în 1931 Alice Munro, scriitoare canadiană, laureată a Premiul Nobel pentru literatură în 2013. Una dintre colecțiile sale de povestiri se numește Prea multă fericire.