Cuvântul zilei, 10 ianuarie 2020

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
irevocabil
© imagine Ramona

IREVOCABIL, -Ă, irevocabili, -e, adj. (Adesea adverbial) Care nu se poate revoca sau schimba, asupra căruia nu se poate reveni; hotărât, definitiv, nerevocabil. – Din fr. irrévocable, lat. irrevocabilis.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 10 ianuarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: condei

În 1799 s-a născut Petrache Poenaru, pedagog, inginer, matematician, inventatorul stiloului cu peniță și rezervor (1827).
iconița cuvântului zilei

2023: mascara

În 1876 s-a născut Thomas Edison Jr, fiul prolificului inventator american. Doar că acesta a fost o rușine pentru familia sa, atât de mare încât tatăl său a ajuns să îi plătească 35 de dolari pe săptămână pentru a-și schimba numele. Juniorul s-a folosit de numele prestigios al tatălui său pentru a înșela oamenii.
iconița cuvântului zilei

2022: prolipsis

S-a născut Ioana Pârvulescu, romancieră, eseistă, publicistă și critic literar. Printre publicațiile sale se numără și volumul de teorie și critică literară intitulat Prejudecăți literare.
iconița cuvântului zilei

2021: croșeu

S-a născut în 1949 boxerul american George Foreman, fost campion mondial și olimpic la categoria supergrea.
iconița cuvântului zilei

2019: taros

Se naște în 1769 Michel Ney, unul dintre cei mai cunoscuți conducători militari ai Franței napoleoniene. Soldat deosebit de curajos, Ney a participat la majoritatea campaniilor napoleoniene, luptând cu bravură în bătălia de la Waterloo.