Cuvântul zilei, 9 ianuarie 2020

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
șfichiui
© imagine Ramona

ȘFICHIUÍ, șfichiuiesc, vb. IV. Tranz. A atinge cu șfichiul (II 1), a lovi scurt; p. ext. a biciui, a plesni. ♦ Fig. A înțepa cu vorba, a ironiza, a persifla. – Șfichi + suf. -ui.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 9 ianuarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: polilingv

În 1970 s-a născut Lara Fabian, cântăreață belgiană. Cântă în mai multe limbi: franceză, engleză, germană, italiană, portugheză, spaniolă, greacă, rusă, latină, ebraică, turcă și azeră.
iconița cuvântului zilei

2022: ifos

În 2007 Steve Jobs prezintă la San Francisco, California, primul iPhone.
iconița cuvântului zilei

2021: antablament

S-a născut în 1902 arhitectul Octav Doicescu. Printre proiectele sale se numără clădirea Operei Naționale și a Institutului Politehnic din București.
iconița cuvântului zilei

2019: dezabuzat

S-a născut în 1881 jurnalistul, eseistul, criticul literar, poetul și romancierul italian Giovanni Papini. Cea mai cunoscută lucrare a sa este romanul autobiografic Un om sfârșit, portretul unui intelectual măcinat de o profundă dezamăgire în fața mediocrității lumii din jur.
iconița cuvântului zilei

2018: furtiv

S-a născut în 1913 președintele american Richard Nixon. A fost singurul președinte american care a demisionat din funcție, datorită „scandalului Watergate” în care membri ai administrației sale au întreprins activități clandestine și adesea ilegale.