Cuvântul zilei, 19 noiembrie 2019

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
mitocondrie
© imagine Addell Design

MITOCONDRIE s. f. (Biol.) Organit citoplasmatic la plante și animale alcătuit din proteine, lipide și enzime care asigură celulei energia necesară. – Din fr. mitochondrie.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 19 noiembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: dolosiv

În 1946 au loc primele alegeri parlamentare postbelice, declarate „libere și nestingherite” dar care în realitate au fost falsificate, cu acordul Moscovei, de către guvernul Petru Groza. Acesta a anunțat victoria Blocului Partidelor Democratice, o alianță electorală a forțelor politice pro-comuniste.
iconița cuvântului zilei

2022: ecarta

Samantha Futerman este o actriță americană de origine coreeană care a jucat în Memoriile unei gheișe. În 2013 a fost contactată pe internet de o necunoscută, Anaïs Bordier, studentă franceză, care și-a manifestat uimirea față de asemănarea lor fizică. În urma unor investigatii au aflat că sunt surori gemene, separate la naștere. S-au născut pe 19 noiembrie 1987.
iconița cuvântului zilei

2021: pișoarcă

Ziua Mondială a Toaletei (ONU)
iconița cuvântului zilei

2020: defendor

S-a născut în 1962 actrița americană Jodie Foster, dublă câștigătoare a Premiului Oscar pentru cea mai bună actriță. Unul din rolurile premiate a fost cel din filmul Acuzata.
iconița cuvântului zilei

2018: aerodină

Se naște în 1882 Aurel Vlaicu, inginer, inventator și pilot, pionier al aviației române și mondiale.