Cuvântul zilei, 19 noiembrie 2023

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
dolosiv
© imagine Addell Design

DOLOSIV, -Ă, dolosivi, -e, adj. (Jur.; despre acțiuni, contracte etc.) Făcut prin înșelăciune, cu rea-credință. – Din fr. dolosif.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 19 noiembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2022: ecarta

Samantha Futerman este o actriță americană de origine coreeană care a jucat în Memoriile unei gheișe. În 2013 a fost contactată pe internet de o necunoscută, Anaïs Bordier, studentă franceză, care și-a manifestat uimirea față de asemănarea lor fizică. În urma unor investigatii au aflat că sunt surori gemene, separate la naștere. S-au născut pe 19 noiembrie 1987.
iconița cuvântului zilei

2021: pișoarcă

Ziua Mondială a Toaletei (ONU)
iconița cuvântului zilei

2020: defendor

S-a născut în 1962 actrița americană Jodie Foster, dublă câștigătoare a Premiului Oscar pentru cea mai bună actriță. Unul din rolurile premiate a fost cel din filmul Acuzata.
iconița cuvântului zilei

2019: mitocondrie

Se naște în 1912 George Emil Palade, medic și om de știință american de origine română, specialist în domeniul biologiei celulare, laureat în 1974 al premiului Nobel pentru fiziologie și medicină.
iconița cuvântului zilei

2018: aerodină

Se naște în 1882 Aurel Vlaicu, inginer, inventator și pilot, pionier al aviației române și mondiale.