Cuvântul zilei, 19 august 2019

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
altruism
© imagine Addell Design

ALTRUISM s. n. Atitudine morală sau dispoziție sufletească a celui care acționează dezinteresat în favoarea altora; doctrină morală care preconizează o asemenea atitudine. – Din fr. altruisme.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 19 august în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: desluși

S-a născut în 1965 actrița americană Kyra Sedgwick. Printre cele mai cunoscute roluri ale sale se numără și cel al polițistei Brenda Johnson, inspector șef al departamentului de criminalistică LAPD din serialul Aproape de adevăr (în engleză The Closer).
iconița cuvântului zilei

2022: acrimonios

S-a născut în 1969 actorul Matthew Perry, cunoscut pentru rolul mucalitului Chandler Bing din serialul american Prietenii tăi.
iconița cuvântului zilei

2021: caritativ

Ziua mondială a ajutorului umanitar (ONU)
iconița cuvântului zilei

2020: periusie

S-a născut în 1919 Malcolm Forbes, editor de ziar, cunoscut pentru revista finaciară care îi poartă numele. Publicația este faimoasă și pentru clasamentele pe care le întocmește anual cu cei mai bogați oameni de pe planetă și cele mai mari companii din lume.
iconița cuvântului zilei

2018: sideral

S-a născut în 1921 Gene Roddenberry, regizor și producător de film american, creator al serialului de televiziune Star Trek.