Cuvântul zilei, 11 iunie 2018

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
nanism
© imagine Ramona

NANISM s. n. 1. Anomalie caracterizată prin creșterea insuficientă în înălțime raportată la media vârstei și a speciei sau a rasei respective. 2. Încetinire sau oprire a creșterii plantelor ca rezultat al unor condiții nefavorabile sau al acțiunii unor agenți patogeni. – Din fr. nanisme.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 11 iunie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: dezaproba

În 1963, președintele SUA John F. Kennedy, în timpul unui discurs televizat, afirmă că segregarea este greșită din punct de vedere moral și că e timpul să se ia măsuri.
iconița cuvântului zilei

2022: jubartă

Pe 11 iunie 2021 Michael Packard, pescar american, a supraviețuit unui accident unic în lume: în timpul unei scufundări a fost înghițit accidental de o balenă cu cocoașă. Din fericire, aceasta l-a scuipat un minut mai târziu, el scăpând nevătămat.
iconița cuvântului zilei

2021: carambol

În 1955 are loc pe circuitul Le Mans cel mai grav accident din istoria curselor auto, soldat cu 83 de morți și cel puțin 100 de răniți. Un Mercedes pilotat de francezul Pierre Levegh s-a lovit de Austinul britanicului Lance Macklin, s-a răsucit în aer și a explodat.
iconița cuvântului zilei

2020: jariște

Potrivit calculelor lui Eratostene este data la care în anul 1184 î.Hr., în timpul războiului troian, este arsă Troia.
iconița cuvântului zilei

2019: tenuitate

S-a născut în 1899 prozatorul japonez Yasunari Kawabata. Opera sa, scrisă într-un stil plin de lirism și subtilitate, i-a adus premiul Nobel pentru literatură în 1968.