Cuvântul zilei, 11 iulie 2017

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
emul
© imagine Ancuța Costandache

EMUL, emuli, s. m. Persoană care se străduiește să egaleze sau să întreacă pe cineva într-un domeniu de activitate. – Din fr. émule, lat. aemulus.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 11 iulie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: paremiologic

În 1865 se năștea la Bursa (Turcia) Iuliu A. Zanne, autorul unei monumentale lucrări în 10 volume, Proverbele românilor, în care a strâns peste 20.000 de proverbe din toate regiunile locuite de vorbitori de limbă română.
iconița cuvântului zilei

2022: întroniza

În 1959 s-a născut Richie Sambora, chitarist, cântăreț, producător și compozitor american. Este cunoscut mai ales pentru că a fost chitaristul trupei de rock Bon Jovi timp de 30 de ani. În 2018, Sambora a intrat în Rock and Roll Hall of Fame ca membru al Bon Jovi.
iconița cuvântului zilei

2021: bombastic

În 1995 cântărețul jamaicano-american Shaggy lansează albumul Boombastic pe care se găsește și hitul cu același nume.
iconița cuvântului zilei

2020: dezampara

S-a născut în 1967 scriitoarea americană Jhumpa Lahiri. În română i s-au tradus volumele Interpret de maladii, Porecla, Pământ neîmblânzit și Distanța dintre noi în care scriitoarea explorează viața în exil a protagoniștilor și angoasele omului rupt între identitățile din care este alcătuit.
iconița cuvântului zilei

2019: chilug

S-a născut în 1920 actorul american de origine rusă Yul Brynner. Actorul s-a ras în cap pentru rolul din Regele și eu, pe care l-a interpretat pe scenă și în film și pentru care a obținut premiul Oscar. Chelia a devenit trăsătura sa fizică cea mai recunoscută.