Cuvântul zilei, 10 iulie 2017

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
candid
© imagine Teodora Pașcanu

CANDID, -Ă, candizi, -de, adj. Plin de candoare; curat, nevinovat, pur, neprihănit. [Acc. și: candid] – Din fr. candide, lat. candidus.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 10 iulie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: evira

În 1866 s-a născut Serge Voronoff, chirurg francez de origine rusă, devenit celebru pentru tehnica sa de transplantare a țesutului testicular de maimuță la om, despre care se presupunea că ar avea mari beneficii: întinerire, dorință sexuală mai puternică. S-a dovedit că era un șarlatan.
iconița cuvântului zilei

2022: inedit

În 1991 Boris Elțîn devine primul președinte al Rusiei și primul conducător din istoria acestei țări ales democratic.
iconița cuvântului zilei

2021: petulant

În urmă cu 30 de ani Boris Elțîn devenea primul președinte al Rusiei și primul conducător din istoria acestei țări ales democratic.
iconița cuvântului zilei

2020: consterna

S-a născut în 1856 inventatorul Nikola Tesla, important om de știință ale cărui invenții și cercetări teoretice au pus bazele cunoștințelor moderne despre curentul alternativ. Tesla obișnuia să facă declarații uluitoare și incredibile presei privitoare la invențiile sale.
iconița cuvântului zilei

2019: euforie

S-a născut în 1931 Alice Munro, scriitoare canadiană, laureată a Premiul Nobel pentru literatură în 2013. Una dintre colecțiile sale de povestiri se numește Prea multă fericire.