Cuvântul zilei, 3 iulie 2017

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
self-control
imagine © Andrea Homorodean

SELF-CONTROL s.n. (Anglicism) Capacitate de a-și controla nervii și reacțiile involuntare; autocontrol. [< engl., fr., it. self control].

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 3 iulie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: contiguu

Ziua Internațională a Cooperativelor (ONU)
iconița cuvântului zilei

2022: scientologie

Actorul și producătorul american Tom Cruise împlinește 60 de ani.
iconița cuvântului zilei

2021: aclimatiza

E ziua lui John Ssebunya, copilul crescut de maimuțe în Uganda. Ziua lui de naștere este inventată pentru că pe cea reală nu o cunoaște nimeni. În 1988, la vârsta de doi ani, în urma unei tragedii familiale, și-a găsit refugiu în junglă unde a fost crescut de maimuțele Vervet. După trei ani de viață petrecuți printre maimuțe a fost găsit de localnici.
iconița cuvântului zilei

2020: pristăvi

S-a născut în 1937 dramaturgul și scenaristul britanic Tom Stoppard. Printre cele mai cunoscute lucrări ale sale se numără și piesa intitulată Rosencrantz și Guildenstern sunt morți. Piesa a fost montată și în România.
iconița cuvântului zilei

2019: hazardat

S-a născut în 1962 actorul american Tom Cruise. Primul său rol principal a fost cel din filmul Afaceri riscante, în 1983, acesta fiind considerat punctul de lansare a carierei sale cinematografice.