Cuvântul zilei, 29 mai 2017

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
charismatic
© imagine Oana - Miolk

CHARISMATIC, -Ă, charismatici, -ce, adj. 1. Referitor la charismă (1); care se caracterizează prin charismă. ♦ Putere charismatică = capacitate de influențare, prestigiu de care se bucură cineva, în virtutea unor calități de excepție. 2. (Rel.) Care se caracterizează printr-o intensă viață religioasă. [Pr.: ca-] – Din fr. charismatique.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 29 mai în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: elevator

În 1827 s-a născut Félix Léon Edoux, inginer și industriaș francez, cunoscut mai ales pentru proiectarea ascensorului hidraulic, numit „lift”.
iconița cuvântului zilei

2022: civit

Ziua internațională a căștilor albastre sau Ziua internațională a forțelor ONU de menținere a păcii
iconița cuvântului zilei

2021: eupeptic

Ziua Mondială a Sănătății Digestiei
iconița cuvântului zilei

2020: potlogar

S-a născut în 1958 Annette Bening, actriță americană, nominalizată de patru ori la Premiile Oscar. Una dintre nominalizări este pentru rolul său din filmul Escrocii.
iconița cuvântului zilei

2019: conchetă

În 1453 armatele otomane sub conducerea sultanului Mahomed al II-lea cuceresc Constantinopolul după un asediu de 53 de zile marcând sfârșitul Imperiului Bizantin. Evenimentul este cunoscut în istorie sub numele de Căderea Constantinopolului.