Cuvântul zilei, 2 mai 2017

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
brudiu
imagine © Andrea Homorodean

BRUDIU, -IE, brudii, adj. (Reg.) Tânăr, nevârstnic; p. ext. fără judecată; brudnic. [Acc. și: brudiu, -ie] – Et. nec.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 2 mai în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: tinctură

În 1635 se deschide la Paris Jardin Royal des plantes médicinales, grădina regală de plante medicinale. Grădina a fost plantată sub instrucțiunile medicilor regelui Ludovic al XIII-lea, Jean Hérouard și Guy de La Brosse. Cinci ani mai târziu, ea a fost pusă la dispoziția publicului.
iconița cuvântului zilei

2022: teleostean

Ziua mondială a tonului (ONU)
iconița cuvântului zilei

2021: vulnerar

Se deschide în 1635 la Paris Jardin Royal des plantes médicinales, grădina regală de plante medicinale. Grădina a fost plantată sub instrucțiunile medicilor regelui Ludovic al XIII-lea, Jean Hérouard și Guy de La Brosse. Cinci ani mai târziu, a fost pusă la dispoziția publicului.
iconița cuvântului zilei

2020: socolan

S-a născut în 1972 Dwayne Johnson, cunoscut și după numele de ring The Rock, actor și fost luptător profesionist care a evoluat în campionatul de wrestling american.
iconița cuvântului zilei

2019: puericultură

S-a născut în 1903 pediatrul american Benjamin Spock. Cartea sa Îngrijirea sugarului și a copilului a cunoscut numeroase reeditări vreme de 65 de ani, fiind folosită de generații de părinți din toată lumea.