Cuvântul zilei, 27 decembrie 2015

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
fariseu
imagine © Gabriel Miu

FARISEU, farisei, s. m. 1. Membru al unei grupări minoritare active în cadrul iudaismului palestinian până la căderea Ierusalimului, a cărui trăsătură distinctivă era respectarea strictă a Legii scrise și a vechilor tradiții orale iudaice. 2. Fig. Om ipocrit, fățarnic, prefăcut. – Din sl. fariseĭ.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 27 decembrie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: târnosi

În 537 a fost inaugurată Biserica Hagia Sofia din Constantinopol (în prezent Istanbul), devenită în 1453 moschee, în 1935 muzeu și din 2020 din nou moschee.
iconița cuvântului zilei

2022: flagel

Ziua internațională de pregătire împotriva epidemiilor (ONU)
iconița cuvântului zilei

2021: providență

În 1983, Papa Ioan Paul al II-lea îl vizitează la închisoare pe cel care l-a împușcat în 1981 pentru a-i acorda iertarea, unul dintre fundamentele creștinismului.
iconița cuvântului zilei

2020: stihar

S-a născut în 1948 actorul francez Gérard Depardieu. A câștigat mai multe premii, incluzând premiul pentru cel mai bun actor la Cannes și o nominalizare la premiul Oscar pentru rolul poetului spadasin din filmul Cyrano de Bergerac.
iconița cuvântului zilei

2019: sineală

S-a născut în 1901 actrița și cântăreața Marlene Dietrich, prima actriță germană care a ajuns celebră în Hollywood. A devenit celebră după rolul din filmul Îngerul albastru.