Cuvântul zilei, 9 iulie 2015

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
aronda
© imagine Carmen Nistor

ARONDA, arondez, vb. I. Tranz. 1. A împărți o suprafață, un teritoriu în zone locale pentru o mai bună administrație. 2. A repartiza cartiere sau populația unui cartier la un anumit centru de distribuire a unor produse, mărfuri etc. – Din fr. arrondir.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 9 iulie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: mate

Ziua națională a Argentinei. Mate este considerată băutura tradițională în Argentina.
iconița cuvântului zilei

2022: clama

În 1955, Bertrand Russell publica la Londra, în plin Război Rece, Manifestul Russell-Einstein. Atrăgea astfel atenția asupra pericolelor create de armele nucleare și făcea apel la liderii mondiali să caute soluții pașnice la conflictele internaționale. Manifestul a fost semnat de unsprezece intelectuali și oameni de știință de renume, inclusiv de Albert Einstein, care l-a semnat în aprilie 1955 (cu câteva zile înainte de a muri).
iconița cuvântului zilei

2021: ritornelă

S-au născut cântărețele de muzică ușoară Margareta Pâslaru (1943), Angela Similea (1946) și Mirabela Dauer (1947).
iconița cuvântului zilei

2020: tighel

S-a născut în 1819 Elias Howe, inventator american, pionier în dezvoltarea mașinilor de cusut.
iconița cuvântului zilei

2019: agnozie

S-a născut în 1933 neurologul britanic Oliver Sacks, autorul a numeroase cărți printre care și Omul care își confunda soția cu o pălărie, al cărei titlu este inspirat de cazul unui bărbat care suferea de agnozie vizuală.