Cuvântul zilei, 23 februarie 2015

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
injector
© imagine Carmen Nistor

INJECTOR, injectoare, s. n. 1. Aparat care servește la injectarea combustibilului lichid sau pulverulent în camera de ardere a unui motor cu ardere internă sau care, la instalațiile cu focar, servește la amestecarea combustibilului cu aerul carburant și la suflarea acestui amestec în focar. 2. Aparat care servește la alimentarea cu apă a cazanelor de abur în care apa este antrenată de un curent de abur sub presiune; dispozitiv folosit la unele turbine hidraulice. – Din fr. injecteur.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 23 februarie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: hidrografie

Ziua Hidrografului Militar în România.
iconița cuvântului zilei

2023: puitor

Data de 23 februarie 1455 este considerată în mod tradițional ziua în care Johannes Gutenberg a finalizat Biblia latină cu patruzeci și două de rânduri (B42), prima carte tipărită în Europa cu ajutorul caracterelor mobile.
iconița cuvântului zilei

2022: entelehie

În 1850 s-a născut César Ritz, hotelier și antreprenor elvețian, primul care a dezvoltat piața hotelieră de lux. Și-a pus amprenta în istoria industriei hoteliere atât de mult încât în ​​engleză cuvântul „ritzy” a devenit un adjectiv care desemnează eleganța supremă.
iconița cuvântului zilei

2021: mendicitate

S-a născut în 1938 regizorul ceh Jiří Menzel, câștigător al Premiului Oscar. Printre filmele sale se numără și Opera cerșetorilor.
iconița cuvântului zilei

2020: opus

S-a născut în 1685 Georg Friedrich Händel, compozitor german, unul din cei mai importanți reprezentanți ai stilului baroc din perioada târzie.