Cuvântul zilei, 26 martie 2013

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
bengali
© imagine Carmen Nistor

BENGALI (< Bengal) subst. invar. Limbă indo-europeană din ramura indo-iraniană, vorbită de c. 184 mil. oameni. Limbă oficială în Bangladesh și una dintre cele 14 limbi oficiale regionale în India. Literatură bogată, de mare valoare artistică (ex. Tagore).

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 26 martie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2024: îngâmfare

S-a născut în 1985 Keira Knightley, una dintre cele mai cunoscute actrițe britanice ale momentului. Knightley a fost nominalizată la Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță pentru rolul său din filmul Mândrie și prejudecată.
iconița cuvântului zilei

2023: graf

În 1913 s-a născut Paul Erdős, matematician maghiar, unul dintre cei mai prolifici matematicieni din toate timpurile. Considera matematica o activitate socială, așa se face că este autorul cu cele mai multe colaborări directe.
iconița cuvântului zilei

2022: pârgar

În 1642 Thomas Hobbes a publicat în exil cartea Du citoyen (Despre cetățean).
iconița cuvântului zilei

2021: măslui

În 2003, China recunoaște că a disimulat informațiile despre epidemia de coronavirus SARS-CoV-1.
iconița cuvântului zilei

2020: colocvial

S-a născut în 1874 Robert Frost, considerat unul dintre cei mai mari poeți ai Americii. Câștigător a patru premii Pulitzer pentru poezie, Frost este apreciat pentru descrierile realiste ale vieții rurale și pentru arta cu care utilizează limbajul colocvial american în poeziile sale.