Cuvântul zilei, 27 martie 2013

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
antract
© imagine Carmen Nistor

ANTRÁCT, antracte, s. n. Pauză între două acte sau între două părți ale unei reprezentații. ♦ Piesă instrumentală care se execută în această pauză. – Din fr. entracte.


Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 27 martie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2020: silențiu

S-a născut în 1923 scriitorul japonez Shūsaku Endō. Considerat capodopera sa, romanul Tăcere, pentru care i s-a decernat Premiul Tanizaki și care a fost ecranizat în regia lui Martin Scorsese, s-a bucurat de un succes internațional răsunător.
iconița cuvântului zilei

2019: asimptomatic

În 1915 Mary Mallon, cunoscută și ca Mary Tifoida, prima persoană identificată ca purtător asimptomatic al bacteriei asociate cu febra tifoidă este izolată forțat de către autoritățile medicale. Se presupune că ar fi infectat 51 persoane în decursul carierei sale de bucătăreasă.
iconița cuvântului zilei

2018: penetrant

S-a născut în 1845 fizicianul german Wilhelm Conrad Röntgen, laureat al Premiului Nobel. A descoperit în anul 1895 emisia unor radiații penetrante, pe care le-a numit radiații X care, după moartea sa au fost denumite raze Röntgen.
iconița cuvântului zilei

2017: udeală

Ziua internațională a whisk(e)y-ului.
iconița cuvântului zilei

2016: omega

Actorul Michel York împlinește 74 de ani. A jucat în cele două filme Omega Code.
iconița cuvântului zilei

2015: maniabil

În 1871 se naște Heinrich Mann, autor al romanului Der Untertan (Supusul), în care face un portret al cetățeanului conformist.
iconița cuvântului zilei

2014: tarantelă

Regizorul Quentin Tarantino împlinește 51 de ani.
iconița cuvântului zilei

2012: aristarh

Patru ani de la moartea lui George Pruteanu

Comentarii