Cuvântul zilei, 13 martie 2013

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
darwinism
© imagine Carmen Nistor

DARWINÍSM s. n. Concepție evoluționistă, formulată de naturalistul englez Darwin, care explică originea și evoluția speciilor de animale și de plante prin transformarea treptată a altor specii care au trăit odinioară pe pământ, ca urmare a interacțiunii dintre variabilitate, ereditate, suprapopulație, lupta pentru existență și selecția naturală. – Din fr. darwinisme.


Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 13 martie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2021: vagină

În 1773 moare Philibert Commerson, medic, explorator și naturalist francez renumit pentru numeroasele sale ierbare colectate în Franța și în timpul călătoriei sale prin lume cu Bougainville.
iconița cuvântului zilei

2020: tamiza

S-a născut în 1593 pictorul francez Georges de La Tour, cunoscut mai ales pentru tablourile cu scenele religioase în tehnica clarobscurului, în care personajele sunt pictate la lumina lumânărilor.
iconița cuvântului zilei

2019: ocultism

Se naște în 1907 Mircea Eliade.
iconița cuvântului zilei

2018: fatum

În 1936 a avut loc premiera, la Opera Mare din Paris, a tragediei Oedip, de George Enescu. Personaj din mitologia greacă, Oedip împlinește profeția oracolului prin care își omoară tatăl și se însoară cu mama lui, ducând la distrugerea Thebei.
iconița cuvântului zilei

2017: antropogeneză

În 2003 revista Nature informează că s-au găsit în Italia urme ale oamenilor care se deplasau în pozitie verticală, vechi de 350.000 de ani.

Comentarii