Cuvântul zilei, 12 iulie 2011

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
proxim

PROXIM, -Ă, proximi, -e, adj. (Livr.) Cel mai apropiat (în timp sau în spațiu). ◊ (Log.; în sintagma) Gen proxim = primul termen relevant al unei definiții, cel mai apropiat ca sens de noțiunea de definit. – Din lat. proximus.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 12 iulie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: deznădejde

S-a născut în 1904 Pablo Neruda, poet și om politic chilian, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1971. Printre cele mai cunoscute opere ale sale se numără și Douăzeci de poeme de iubire și un cântec de disperare.
iconița cuvântului zilei

2022: iama

În 1979 a avut loc în Statele Unite „Disco Demolition Night”. În timpul unui meci de baseball, la pauză, mii de discuri au fost distruse cu explozibil. Evenimentul a degenerat, iar spectatorii au invadat terenul, apoi au fost dispersați de poliția antidistrugere. Acest eveniment a precipitat declinul genului muzical disco.
iconița cuvântului zilei

2021: antama

În 1962 are loc primul concert public al trupei Rolling Stones, la Marquee Club.
iconița cuvântului zilei

2020: buchisi

S-a născut în 1997 Malala Yousafzai, activistă pakistaneză pentru dreptul femeilor la educație în societatea islamică, cea mai tânără laureată a Premiul Nobel. Ea a obținut Premiul Nobel pentru Pace în 2014.
iconița cuvântului zilei

2019: homeostază

S-a născut în 1813 Claude Bernard, medic și fiziolog francez. Este considerat părintele fiziologiei și fondatorul medicinei experimentale. A fost primul care a observat în 1865 că parametrii fiziologici ai corpului uman, precum temperatura sau presiunea arterială, tind să se mențină între anumite limite.