Cuvântul zilei, 12 iulie 2023

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
deznădejde
© imagine Ștefania

DEZNĂDEJDE, deznădejdi, s. f. Stare sufletească a omului care nu mai are nicio nădejde (în rezolvarea sau îndreptarea unei situații); desperare. – Pref. dez- + nădejde.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 12 iulie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2022: iama

În 1979 a avut loc în Statele Unite „Disco Demolition Night”. În timpul unui meci de baseball, la pauză, mii de discuri au fost distruse cu explozibil. Evenimentul a degenerat, iar spectatorii au invadat terenul, apoi au fost dispersați de poliția antidistrugere. Acest eveniment a precipitat declinul genului muzical disco.
iconița cuvântului zilei

2021: antama

În 1962 are loc primul concert public al trupei Rolling Stones, la Marquee Club.
iconița cuvântului zilei

2020: buchisi

S-a născut în 1997 Malala Yousafzai, activistă pakistaneză pentru dreptul femeilor la educație în societatea islamică, cea mai tânără laureată a Premiul Nobel. Ea a obținut Premiul Nobel pentru Pace în 2014.
iconița cuvântului zilei

2019: homeostază

S-a născut în 1813 Claude Bernard, medic și fiziolog francez. Este considerat părintele fiziologiei și fondatorul medicinei experimentale. A fost primul care a observat în 1865 că parametrii fiziologici ai corpului uman, precum temperatura sau presiunea arterială, tind să se mențină între anumite limite.
iconița cuvântului zilei

2018: chindie

Se naște în 1904 poetul chilian Pablo Neruda. Primul său volum de versuri, publicat în 1923 poartă titlul „Crepuscular”.