Cuvântul zilei, 13 iulie 2011

dexonline nu oferă cuvântul zilei direct prin e-mail. Există însă multe site-uri care fac acest lucru pentru orice RSS. Vă recomandăm Blogtrottr.
eratic

ERATIC, -Ă, eratici, -ce, adj. Care nu este fix. ◊ Bloc eratic sau stâncă eratică = bloc de piatră adus mai ales de ghețari și așezat în regiuni cu care nu are nimic comun din punct de vedere geologic. – Din fr. erratique, lat. erraticus.

Arhiva cuvintelor zilei

Cuvântul zilei de 13 iulie în alți ani:

iconița cuvântului zilei

2023: depozant

S-a născut în 1942 actorul american Harrison Ford. În ciuda faptului că este unul dintre cei mai cunoscuți actori și că a intepretat multe roluri celebre, a fost nominalizat o singură dată la Premiul Oscar pentru cel mai bun actor, pentru rolul său din filmul Martorul.
iconița cuvântului zilei

2022: simun

Mauro Prosperi s-a născut în 1955. Este un pentatlet italian devenit brusc celebru când a participat la Maratonul Nisipurilor din Maroc în 1994. Din cauza unei furtuni de nisip s-a rătăcit în deșert. A supraviețuit 9 zile în condiții extreme, bându-și propria urină și capturând animale mici.
iconița cuvântului zilei

2021: voleu

În 2019 Simona Halep o învinge pe Serena Williams (6-2, 6-2) în finala de la Wimbledon. Este al doilea titlu de Grand Slam câștigat și este prima jucătoare din România care câștigă turneul de la Wimbledon.
iconița cuvântului zilei

2020: permutare

S-a născut în 1944 Ernő Rubik, arhitect și profesor de arhitectură maghiar, devenit celebru datorită invenției cubului lui Rubik în anul 1974.
iconița cuvântului zilei

2019: cabotin

Se naște în 1972 Gabriela Firea, actualmente primărița Bucureștiului.