4 definiții pentru plus (pref.)

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

PLUS1- Element de compunere care înseamnă „mai mult”, „în plus2” și care servește la formarea unor substantive. – Din plus2.

PLUS1- Element de compunere care înseamnă „mai mult”, „în plus2” și care servește la formarea unor substantive. – Din plus2.

plus-2 [At: DL / E: cf plus1] Element prim de compunere cu semnificația: 1 Mai mult. 2 În plus. 3 De mai multe ori. 4 Plural. 5 Pe deasupra. 6 Peste.

PLUS s.n. 1. Ceea ce trece peste o anumită cantitate; prisos. 2. Semn grafic în formă de cruce, care simbolizează adunarea unor mărimi între care se găsește sau, atunci când se află înaintea unei mărimi, arată caracterul pozitiv al acesteia. ♦ Semn grafic identic cu cel din matematică, indicând sarcinile electrice pozitive. // Element prim de compunere savantă cu semnificația „mai mult”, „plural”, „de mai multe ori”, „peste”, „pe deasupra”. [< lat., fr. it. plus].

PLUS1- elem. „mai multe”, „în plus”. (< lat. plus)

Intrare: plus (pref.)
prefix (I7-P)
Surse flexiune: DOR
  • plus
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

plusprefix

  • 1. Element de compunere care înseamnă „mai mult”, „în plus2” și care servește la formarea unor substantive. DEX '09 DN
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.