5 definiții pentru kamala (pulbere)

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

KAMALA s. f. Pulbere de culoare roșie-portocalie obținută din perii recoltați de pe fructele unui arbore din India, folosită ca vermifug și colorant. – Din fr. kamala.

KAMALA s. f. Pulbere de culoare roșie-portocalie obținută din perii recoltați de pe fructele unui arbore din India, folosită ca vermifug și colorant. – Din fr. kamala.

kamala sfi [At: DN3 / E: fr kamala] 1 Arbore din India ale cărui fructe furnizează o pulbere de culoare roșie-portocalie (Mallotus philippinensis). 2 Pulbere de culoare roșie-portocalie obținută prin perii recoltați de pe fructele arborelui kamala (1), folosită ca vermifug și colorant.

KAMALA s.m. (în India) 1. Pulbere obținută din fructele acestui arbore folosită ca vermifug și colorant. 2. Arbore ale cărui fructe furnizează o pulbere de culoare roșie-portocalie. (cf. fr. kamala)

KAMALA m. (în India) 1) Arbore ale cărui fructe furnizează o pulbere de culoare roșie-portocalie. 2) Pulbere obținută din fructele acestui arbore folosită ca vermifug și colorant. /< fr. kamala

Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

KAMÁLA (< fr.; cuv. sanscrit) s. f. Pulbere roșie formată din perii recoltați de pe fructele arborelui indo-malaiez Mallotus phillippinensis, folosită ca vermifug și colorant.

Intrare: kamala (pulbere)
substantiv feminin (F159)
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • kamala
  • kamala
plural
genitiv-dativ singular
  • kamale
  • kamalei
plural
vocativ singular
plural
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

kamalasubstantiv feminin

  • 1. Pulbere de culoare roșie-portocalie obținută din perii recoltați de pe fructele unui arbore din India, folosită ca vermifug și colorant. DEX '09 DEX '98 DN
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.