7 definiții pentru kabuki (s.n.)

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

KABUKI s. n. Gen de teatru tradițional japonez în care dialogurile alternează cu părți psalmodiate sau cântate și balet. ◊ (Adjectival) Teatru kabuki. – Din engl., fr. kabuki.

KABUKI s. n. Gen de teatru tradițional japonez în care dialogurile alternează cu părți psalmodiate sau cântate și balet. ◊ (Adjectival) Teatru kabuki. – Din engl., fr. kabuki.

kabuki sns, ain [At: DEX2 / E: eg, fr kabuki] 1-2 (Gen de teatru tradițional japonez) în care dialogurile alternează cu părți psalmodiate sau cântate și balet.

KABÚKI s. n. teatru tradițional japonez, în care dialogul alternează cu părți psalmodiate sau cântate și cu intermedii de balet. (< engl., fr. kabuki)

kabúki s. n. (cuv. jap.; spect.) Teatru tradițional japonez ◊ „Datând din epoca Edo, adică din secolul al XVII-lea, teatrul Kabuki reprezenta pe scenă fapte istorice, legende și fenomene sociale. Nô, teatrul cu măști, exista încă din secolul al IX-lea.” R.lit. 24 VII 84 p. 21; v. și (1981), bunraku (cf. engl., fr., it. kabuki; PR sec. XX, DPN 1983; DEX-S)

KABÚKI s. n. Teatru tradițional japonez în care alternează dialogul cu cântecele și dansul, în care rolurile feminine erau mereu jucate de bărbați. – Din engl., fr. kabuki, cf. jap. ka „dans” + bu „cântec” + ki „personaj”.

Dicționare morfologice

Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).

Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

KABÚKI (cuv. japonez: ka „cântec” + bu „dans”) subst. Gen de teatru clasic japonez, cea mai populară formă de spectacol începând cu sec. 16 până în zilele noastre. Este o artă complexă și sintetică, recurgând la muzică, dans, interpretare actoricească, literatură și arte plastice. Din sec. 17, este interpretat numai de bărbați. Printre reprezentanții de seamă: Sakata Tōjūrō I (1647-1709), Tsuruya Namboku IV (1755-1829), Kawatake Mokuami (1816-1893).

Intrare: kabuki (s.n.)
substantiv neutru (N63)
Surse flexiune: DOOM 3
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular
  • kabuki
  • kabukiul
  • kabukiu‑
plural
genitiv-dativ singular
  • kabuki
  • kabukiului
plural
vocativ singular
plural
* forme elidate și forme verbale lungi – (arată)
info
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:

kabukisubstantiv neutru
kabukiadjectiv invariabil

  • 1. Gen de teatru tradițional japonez în care dialogurile alternează cu părți psalmodiate sau cântate și balet. DEX '09 DEX '98 MDN '00
etimologie:

info Lista completă de definiții se află pe fila definiții.