8 definiții pentru holt

Dicționare explicative

Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.

holt i [At: SEVASTOS, N. 208 / E: ger halt, săs holt] (Trs) Stai pe loc!

olt[1] i vz holt

  1. Variantă neconsemnată în definiția principală — LauraGellner

Dicționare specializate

Explică înțelesuri specializate ale cuvintelor.

holt! interj. (reg.) stai pe loc!.

Dicționare enciclopedice

Definiții enciclopedice

DRĂGĂNEȘTI-OLT, oraș în jud. Olt, pe st.g văii Oltului; 13.408 loc. (1995). Expl. de argilă. Hidrocentrală (53 MW) intrată în funcțiune în 1987. Filatură de bumbac; produse chim. și alim. (preparate din lapte, băuturi alcoolice); fabrici de zahăr, de conf. și tricotaje. Centru viticol. Atestat documentar în 1526. Declarat oraș în 1968.

OLTUL, gazetă pentru propagandă culturală, apărută la Slatina, între 1928 și 1931. Fondator: D. Popovici. Își propunea să cultive comorile culturale moștenite, care atestă originea noastră ca neam. Colaboratori: G. Breazul, N. Iorga, J. Bart, T. Arghezi.

PIATRA OLT, oraș în jud. Olt, situat în N C. Romanați; 6.191 loc. (2003). Nod de c. f. Depou. Ateliere de reparat vagoane de c. f. Întreprinderi de confecții metalice, de prefabricate din beton și de produse alim. În arealul satului Enoșești au fost descoperite vestigiile unui castru roman (sec. 2-3) din cadrul sistemului roman de fortificații Limes Alutanus, în perimetrul căruia s-au găsit 152 de denari emiși între anii 81 și 217. Declarat oraș la 18 apr. 1989. Biserica Sf. Nicolae (1862), în satul Criva de Sus.

RÂMNICU PE OLT V. Râmnicu Vâlcea (2).

Intrare: holt
holt
Nu există informații despre paradigma acestui cuvânt.
olt
Nu există informații despre paradigma acestui cuvânt.