3 definiții pentru destrămător (adj.m.)

destrămătór, ~oáre [At: BARCIANU / V: ~riu, ~rie / Pl: ~ii / Pl: ~i, ~oáre / E: destrăma + -tor] 1 a Care destramă (9). 2 sn Mașină pentru destrămarea progresivă a materiei prime, la curățarea de impurități, la amestecarea și la pregătirea materialului fibros pentru filare în filaturi. 3 sn Mașină pentru mărunțirea celulozei, lemnului, maculaturii etc. în industria hârtiei. 4 a (Îs) Lupul ~ Amestecător în filatura de lână și vigonie. 5 a (Înv) Care face pe cineva să se destrăbăleze (2).

destrămătór s. n., pl. destrămătoáre


Definiții din dicționare neoficiale

Deoarece nu sunt editate de lexicografi, aceste definiții pot conține erori, deci e preferabilă consultarea altor dicționare în paralel.

DESTRĂMĂTÓR adj. m. v. LUP (4). (Text.; în sintagmele) Lup amestecător = mașină de destrămat și de amestecat materia primă, care formează amestecul de fibre în filaturile de lână și de vigonia. Lup bătător = mașină de lucru folosită în filaturile de bumbac, care execută destrămarea și curățarea de impurități a bumbacului desfoiat în prealabil. Lup destrămător = mașină de lucru folosită în filaturile de lână și de vigonia pentru destrămarea firelor și a țesăturilor, în vederea recuperării fibrelor și a reintroducerii lor în amestec. – [DEX '98]

Intrare: destrămător (adj.m.)
destrămător (adj.m.)
nearticulat articulat
nominativ-acuzativ singular destrămător destrămătorul
plural destrămători destrămătorii
genitiv-dativ singular destrămător destrămătorului
plural destrămători destrămătorilor
vocativ singular
plural