3 definiții pentru bavareză (cremă)
Dicționare explicative
Explică cele mai întâlnite sensuri ale cuvintelor.
BAVAREZĂ s. f. preparat culinar cu aspect gelatinos, din ciocolată, rom etc., care se servește rece, între brânzeturi și fructe. (< fr. bavaroise)
Dicționare morfologice
Indică formele flexionare ale cuvintelor (conjugări, declinări).
bavareză s. f., pl. bavareze
- sursa: Ortografic (2002)
- adăugată de siveco
- acțiuni
Dicționare specializate
Explică înțelesuri specializate ale cuvintelor.
BAVAREZĂ, bavareze, s.f. Cremă preparată asemănător cu șarlota, pe bază de cremă englezească, cu adaos de gelatină, frișcă și diverse arome, dar în forme mai mari, apoi demulată (scoasă din formă) și decorată. – Din fr. bavarois; cf. germ. Bayerische Creme.
- sursa: DGE (2003)
- adăugată de gal
- acțiuni
Intrare: bavareză (cremă)
substantiv feminin (F1) Surse flexiune: DOR | nearticulat | articulat | |
nominativ-acuzativ | singular |
|
|
plural |
|
| |
genitiv-dativ | singular |
|
|
plural |
|
| |
vocativ | singular |
| |
plural |
|
Aceste definiții sunt compilate de echipa dexonline. Definițiile originale se află pe fila definiții. Puteți reordona filele pe pagina de preferințe.
arată:
bavareză, bavarezesubstantiv feminin
- 1. Preparat culinar cu aspect gelatinos, din ciocolată, rom etc., care se servește rece, între brânzeturi și fructe. MDN '00
etimologie:
- bavaroise MDN '00